GROTE BESTANDEN VERSTUREN

Grote bestandenGratis bestanden versturen met WeTransfer

Via de website van Wetransfer verstuur je eenvoudig en snel bestanden naar je vrienden.
De gratis service is razend populair en het is daarom hoog tijd ons OnSoftware-licht eens te laten schijnen over deze dienst. Hoe werkt WeTransfer? Waarom zou je WeTransfer gebruiken? Wat zijn de addertjes onder het gras? Dát zijn de vragen waarop we je in deze post een antwoord geven.

Voor wie niet zo vertrouwd is met We Tranfer hebben we een filmpje beschikbaar  Kijk even hier

Hoe werkt wetransfer.com?

Op de homepage van WeTransfer vind je een klein kadertje waar je een bestand uploadt, het e-mailadres van zowel zender als ontvanger invoert én een berichtje achterlaat. Na een klik op de knop ‘Transfer’ doet de applicatie zijn trucje en verschijnt er een berichtje in de mailbox van de ontvangende partij. Deze haalt vervolgens het bestand op dat WeTransfer in Zip-formaat beschikbaar stelt.

Vergelijking met e-mail en DropBox & co

Grotere bestanden versturen via mail levert nogal eens problemen op, maar gelukkig zijn er diensten als DropBox, SpiderOak en Windows Live SkyDrive die het online verzenden vergemakkelijken. Daar staat tegenover dat je je voor deze diensten moet registreren en/of dat installatie van een programma bij de ontvanger en verzender een vereiste is. Beide zaken laat WeTransfer achterwege, terwijl het wél het snelle gemak van e-mailen behoudt.

WeTransfer is een gratis, minimalistische en doodeenvoudige webapp die het leven van de digitale mens verrijkt. Wij raden de dienst van Nederlandse bodem dan ook van harte aan.