5 motiverende tips voor videografen in 2018

5 motiverende tips voor videografen in 2018

Als je deze 5 eenvoudige tips binnen de komende 365 dagen volgt, zal dit je zeker een betere videograaf maken of iets waar je beter in wilt worden in 2018.
Vandaag las ik een artikel van Johny Vino over 5 motiverende tips voor ontwerpers in 2018 en terwijl ik nadacht over zijn suggesties, dacht ik dat het ook interessant zou kunnen zijn om deze toe te passen op videografie. Ik ben erg blij met het citaat van Niels Bohr, die zegt:

“Een expert is iemand die alle fouten heeft gemaakt die gemaakt kunnen worden in een heel klein gebied”, omdat veel mensen (waaronder ikzelf) vaak vergeten, dat het maken van fouten waarschijnlijk een van de beste en snelste manieren is  om iets te leren en te verbeteren.

Dus hier zijn 5 tips, die je in 2018 zeker tot een betere videograaf zullen maken als je ze in gedachten houdt.

1. Zeg Nee

Hoewel er zoveel verschillende aspecten zijn met betrekking tot videografie, is het ook belangrijk om nee te zeggen tegen sommige van deze videografische mogelijkheden en je te richten op wat belangrijk voor je is. Ik eindig elk jaar met een paar dagen na te denken over wat ik wil bereiken in de komende 12 maanden en 3-4 goede doelen stellen voor mezelf. Als ik denk aan december en hoe het voelt als ik ze al heb bereikt, moet ik me bijna geobsedeerd voelen om ze te bereiken. Anders zijn ze duidelijk niet belangrijk genoeg voor mij. Het opschrijven van deze doelen en het afstemmen van je focus daarop kan een enorm verschil maken in je leven, niet alleen in de videografie. Zeg vaker ja tegen iets dat belangrijk voor je is en probeer nee te zeggen tegen dingen die je niet zullen helpen om je doelen te bereiken in 2018.

“Focussen gaat over nee zeggen.” Steve Jobs
2. Verplaatsen

Belangrijker dan enorme stappen vooruit maken, is elke dag verbeteren en in beweging blijven. Het maakt niet uit hoe snel je leert en hoe beter je bent, het is alleen belangrijk dat je niet stilstaat. Elk nieuw jaar onthult 365 dagen die je kunt en zou moeten gebruiken om dichter bij je doelen te komen.

“Wees niet bang om langzaam te bewegen.” Angst staat stil. ” Chinees spreekwoord
3. Maak fouten

Als je bang bent om de films te maken die je wilt maken, heb je nooit de kans om te verbeteren. Als je van modevido’s houdt , maar je bent bezorgd  een model te boeken en te instrueren,  zal je niet kunnen verbeteren. Als je een betere landschap videograaf wilt worden, maar je bent bang om je eerste resultaten te tonen, kun je je niet verbeteren. Het is niet belangrijk hoeveel fouten je maakt, het is alleen belangrijk hoe snel je kunt verbeteren!

“Een expert is een persoon die alle fouten gemaakt heeft die gemaakt kunnen worden in een heel klein gebied.” Niels Bohr
4. Leer

Als je je doelen voor het volgende jaar stelt, zijn er waarschijnlijk dingen die je eerst moet leren voordat je ze kunt bereiken. Maak dit een belangrijk onderdeel van je leven en vergeet niet dat voetballers hun vaardigheden binnen meer dan 90% van hun tijd aan het trainen zijn en minder dan 10% over competities. Dit laatste is wat we zien, hoewel ze het grootste deel van hun tijd hebben besteed aan verbeteren en leren.

“Ik denk dat een goed leven is gewoon leren, leren, leren de hele tijd.”  Charlie Munger
5. Zeg Oké

Er zullen altijd mensen zijn die jou video’s niet leuk vinden of zelfs maar herkennen en dat is helemaal goed. Toon uw films zo vaak als mogelijk en verzamel feedback om de volgende keer te verbeteren en betere resultaten te krijgen. In plaats van zich gekwetst te voelen door andere meningen, is het veel beter om oké te zeggen en ze te accepteren. Word zo goed dat ze je in de toekomst niet kunnen negeren.

“Als je hoog vliegt, gooien mensen stenen naar je toe, kijk niet naar beneden, vlieg gewoon hoger zodat de stenen je niet bereiken.” Chetan Bhagat
door Manuel Becker in Tips & Tricks (vertaling door Frans Jansen)
https://www.locationscout.net/blog/36-5-motivational-tips-for-photographers-in-2018