ESVA BEGINNERS FILMCURSUS – ‘Van opname tot complete film’

Videoclub ESVA organiseert de beginners filmcursus

‘Van opname tot complete film’

Iedereen filmt tegenwoordig. Met een smartphone, een tablet of een camera. We filmen alles om ons heen, onze vakanties, de kinderen en kleinkinderen, een familiefeestje, noem maar op. Dat levert allemaal kleine stukjes video op.

Wil je daar een echte film van maken waar anderen graag naar kijken of beelddocument dat een blijvende herinnering is, dan moet er meer gebeuren. Echt moeilijk is het niet. Na een beginnerscursus van drie avonden moet het lukken.

In deze beginnerscursus krijgen de deelnemers eerst een aantal aanwijzingen om betere video-opnamen te maken, die het monteren van een boeiende film eenvoudiger maken. Daarna volgt een introductie het gebruik van een montageprogramma, waarmee de opnamen bij elkaar tot een echte film gemaakt kunnen worden. Ook leren de deelnemers titels maken, begeleidende muziek en commentaar plaatsen.

Nadat iedereen zelf opnamen heeft gemaakt, monteert ieder zijn eigen film.

Uitgebreide documentatie levert een nuttig naslagwerk.

De mensen van de videoclub ESVA in Ede maken er een sport van om leuke films te maken. Zij wisselen ervaringen uit en inspireren elkaar om steeds aantrekkelijker films te creëren. De meest ervaren leden verzorgen samen deze avonden. Er zijn steeds meerdere docenten aanwezig, waardoor de deelnemers persoonlijk aandacht en begeleiding krijgen.

De video-beginners-cursus vindt plaats in het buurtcentrum De Meerpaal, Industrielaan 1 in Ede. Op vier dinsdagen in najaar 2023, van 19.30 tot 21.45 uur, wordt de cursus gegeven.

De kosten bedragen 60 euro per persoon.

Belangstelling? hier aanmelden