WORKSHOP ‘VAN OPNAME TOT COMPLETE FILM

Videoclub ESVA organiseert op drie dinsdagen, .. en .. november en .. december de workshop

‘Van opname tot complete film’

Van opname tot complete film from Joop Topma on Vimeo.

Iedereen filmt tegenwoordig. Met een camera, een tablet of een smartphone. We filmen alles om ons heen, onze vakanties, de kinderen en kleinkinderen, een familiefeestje, noem maar op. Dat levert allemaal kleine stukjes video op.

Wil je daar een echte film van maken waar anderen graag naar kijken of beelddocument dat een blijvende herinnering is, dan moet er meer gebeuren. Echt moeilijk is het niet. Na een workshop van drie avonden moet het lukken.

In deze workshop krijgen de deelnemers een aantal aanwijzingen om betere video-opnamen te maken, die het monteren van een boeiende film eenvoudiger maken. Daarna volgt een instructie van de montageprogramma’s, waarmee de opnamen bij elkaar een echte film worden. Ook leren de deelnemers titels maken, begeleidende muziek en commentaar plaatsen.

Nadat iedereen zelf opnamen heeft gemaakt, monteert ieder zijn eigen film.

Uitgebreide documentatie levert een nuttig naslagwerk.

De mensen van de video club in Ede maken er een sport van om leuke films te maken. Zij wisselen ervaringen uit en inspireren elkaar om steeds aantrekkelijker films te creëren. De meest ervaren leden verzorgen samen deze avonden. Er zijn steeds meerdere docenten aanwezig, waardoor de deelnemers persoonlijk aandacht en begeleiding krijgen.

De video-workshop vindt plaats in het buurtcentrum De Meerpaal, Industrielaan 1 in Ede. Op drie dinsdagen, 6 en 20 november en 4 december, van 19.30 tot 22.00 uur, wordt de workshop gegeven.

De kosten bedragen 40  euro per persoon.

U kunt zich aanmelden